Aktivitete

Kurbanet të theren vetëm ne thertore të licencuara nga AUV02 tetor 2014Duke ju uruar të gjithë besimtarëve mysliman të Republikës së Kosovës festen e Kurban Bajramit. Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, ju përkujton për kujdesin që duhet të kenë qytetaret gjatë kryerjes se ritit të therjeve, të bagëtisë për kurban, me rastin e festes se kurban bajramit. Therni në vendet adekuate sepse në të...
Asgjësohet alkooli i falsifikuar dhe kontrabanduar 08 gusht 2014Sot përfundoi aksioni dy ditor i asgjësimi të rreth 50 mijë litrave alkool i konfiskuar nga Policia dhe Doganat e Kosovës. Sasia e ndaluar dhe sekuestruar është hasur ne një depo ne regjionin e Prishtinës.
U asgjësuan shtrudllet të cilat rezultuan pozitiv ne Oharotoksinen A 23 korrik 2014Sot inspektorati Sanitar i Agjencisë se Ushqimit dhe Veterinarisë bëri asgjësimin e 31992 copë shtrudlle me fiq të prodhuesit Medela nga Serbia, të cilat ishin të ndaluara për tregtim nen dyshimin e prezencës se Oharotoksines A. Pas dërgimit të mostrave ne laboratorë dhe testimit të tyre, disa nga mostrat kanë rezultuar pozitiv.
Farë e sigurte për mbjellje të patates nga arat tona 26 qershor 2014Inspektorati Fitosanitarë i Agjencisë se Ushqimit dhe Veterinarisë, ka kryer inspektimet e para për certifikim të farës se patates. Për certifikimin e zhardhokëve të patates qe përdoren për shumim u inspektuan parcelat e mbjellura me patate, për te pare shfaqjen eventuale të ndonjë infeksioni apo dëmtimi eventual nga ADB.
Për Ankesa
thirni ne Numrin:
0800 111 22
Pa pagese 24h