Aktivitete

Shërbimi Veterinar i KFOR-it amerikan viziton Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë16 maj 2019Më datë 25 Maj, Major David R. Marquez, Shef i Shërbimit Veterinar të Kampit Bondsteel të kontingjentit të KFOR-it amerikan vizitoj AUV-në për rritur bashkëpunimin mes dy organizatave me qellim të ngritjes se nivelit shëndetësor të kafshëve ne Kosovë. Kryeshefi Ekzekutiv Dr. Valdet Gjinovci i uroi mirëseardhje dhe i prezantoi të përmbledhura informatat...
Monitorimi i dëmtuesve karantinor tek patatja20 prill 2019Për herë të parë në Kosovë ka filluar monitorimi i sëmundjeve karantinore tek bimët, praktik kjo e cila do ti vë bazat e fillimit të kontrollit të mirëfilltë të sëmundjeve të bimëve dhe krijimin e zonave të lira nga sëmundjet. Patatja si bimë rentabile në vendin tonë u zgjodh e para për tu hulumtuar dhe diagnostifikuar në...
Përgatitja e trajnerëve për mbetje të pesticideve dhe trajtimi mbeturinave të PMB-vë15 shkurt 2019Projekti i Binjakëzimit nga BE "Mbështetje në fuqizimin e kapaciteteve të sistemit të prodhimit dhe mbrojtjes së bimëve në Kosovë" organizoi pjesën e parë të Trajnimit për Trajnues, udhëhequr nga Drejtori i Departamentit të Mbrojtjes së Bimëve në Shërbimin Shtetëror për Mbrojtjen e Bimëve në Letoni (SHSHMB) z.Vents Ezers...
Do të rritët kontrolli dhe vetëkontrolli i fermave të prodhimit të vezëve 10 janar 2019Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë Dr. Valdet Gjinovci, sot priti në takim Kryetarin e Shoqatës së Shpëztarëve të Kosovës, z. Sabit Rama, ku temat e diskutimit ishin: ngritja e nivelit të kontrollit të vezëve, përmes plotësimeve të mëtejshme të cilat duhet të përfshihen në etiketimin e vezëve të cilat...
Rregullimi dhe funksionalizimi i tregjeve të kafshëve në Kosovë27 dhjetor 2018Duke u thirrur në ligjin e Ushqimit dhe ligjin e Veterinarisë, Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë se Ushqimit dhe Veterinarisë Dr. Valdet Gjinovci, përmes një shkrese zyrtare, u ka bërë thirrje të gjithë Kryetarëve të Komunave në nivel vendi qe të ndërmerren të gjitha veprimet ne kuadër të kompetencave të nivelit lokal për të rregulluar...
Për Ankesa
thirni ne Numrin:
0800 111 22
Pa pagese 24h