Aktivitete

Vaksinimi nga ajri kundër sëmundjes se tërbimit 27 tetor 2020Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë përmes projektit të financuar nga BE, duke filluar nga data 26.10.2020 deri me 30.10.2020 ka planifikuar të zhvilloj fushatën e vaksinimit nga ajri të kafshëve të egra kundër sëmundjes se ‘’Tërbimit’’. Projekt i iniciativës rajonale të kontrollit të sëmundjes se tërbimit në tërë Ballkanin...
Zv Drejtori Ekzekutiv AUV-së Naser Krasniqi, takoi Ministrin Mustafa për ti dhënë zgjidhje sa me të shpejt çështjes se qumështit17 shtator 2020Sot në Ministrinë e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, u takuan Zv Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë se ushqimit dhe Veterinarisë z. Naser Krasniqi me Ministrin Besian Mustafa. Qëllimi i takimit ishte njoftimi nga afër i Ministrit me të dhënat për sektorin e qumështit. Kontrollin në import dhe prodhuesit vendorë, numrin e mostrave të testuar dhe atyre të...
STOP ETHET AFRIKANE TE DERRIT01 shtator 2020Ethet afrikane të derrit (ASF), është një sëmundje që prek derrat shtëpiak dhe të egër. Edhe pse është e padëmshme për njerëzit, kjo sëmundje mund të jetë vdekjeprurëse për derrat dhe ka pasoja të rënda socio-ekonomike për vendet e prekura.
Masat për parandalimin e përhapjes së sëmundjes "Gjuha e Kaltër"03 gusht 2020Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë njofton të gjithë qytetaret, fermerët dhe institucionet qendrore dhe lokale të Republikës se Kosovës, se pas vlerësimit të situatës mbi paraqitjen e sëmundjes ‘’Gjuha e Kaltër’’(Bluetongue) tek kafshët të konfirmuar në shtetin fqinjë të Republikës se Maqedonisë se Veriut, dhe dy rasteve...
Për Ankesa
thirni ne Numrin:
0800 111 22
Pa pagese 24h